SUUNNITTELIJA MOLLY ROSE DYSON KERTOO RETROFUTURISTISESTA NÄKEMYKSESTÄÄN EMBODY-GAMING-TUOLISTA

Kaikilla Herman Millerin gaming-tuoleilla on juliste, jonka suunnitellut taiteilija on inspiroitunut tuotteista ja kuvitellut ne uudelleen, aivan kuten mekin. Embody-gaming-tuolia kunnioittavan julisteen on suunnitellut Molly Rose Dyson.

Dyson on kuvittaja ja graafinen suunnittelija, jonka aiempia kaupallisia asiakkaita ovat mm. Ray Ban, Polydor Records ja Paul McCartney. Hänet tunnetaan näyttävästä grafiikasta, joka tulkitsee painomuodossa abstrakteja, ei-visuaalisia ilmaisuja kuten musiikkia ja kokemuksia.

Herman Miller tuo yli 70 vuoden historian istuinten innovoinnissa gaming-kokemusten kehittämiseen mukavuuden, keskittymis- ja suorituskyvyn parantamiseksi. Dyson ilmaisee tämän historian Embody-gaming-tuolin retrohenkisessä versioinnissa, jossa on ”nostalginen, graafinen scifi-tunnelma”. Juttelimme Dysonin kanssa hänen monimuotoisista vaikutteistaan 80-luvun pelipakkauksista aina japanilaiseen muotoilukulttuuriin ja tsekkiläiseen scifi-lehteen.

TEET ENSI KERTAA YHTEISTYÖTÄ HERMAN MILLERIN KANSSA. MIKÄ SAI SINUT SUOSTUMAAN?

”Herman Miller on suorastaan ikoninen ja tunnettu käsite. Ajattelin: ’Vau, oma työni on nyt osa tätä tarinaa.’ Suunnittelijana se on innostavaa, mutta minua myös jännitti. Mitä jos julisteeni ei ole riittävän hyvä?

Yleensä suunnittelen julisteita musiikille ja tapahtumille, ohimeneviin ja hetkellisiin tilanteisiin. Konkreettista tuotetta varten luotu työ oli eri juttu. Esimerkiksi musiikkijulisteen tarkoitus on tulkita jotakin ei-visuaalista siten, että se ilmaisee kokemusta ennen kuin katsoja on edes kuullut musiikkia, osallistunut tapahtumaan tai nähnyt bändin. Tällä kertaa kyse oli ennemminkin fyysisen tuotteen täydentämisestä eikä niinkään sen tulkitsemisesta.”

HERMAN MILLER ON SINULLE TUTTU, MUTTA TÄMÄ OLI ENSIMMÄINEN VARSINAINEN KOSKETUKSESI GAMING-TUOTEVALIKOIMAAMME. MIKÄ ENSIREAKTIOSI OLI? 

”Monet ystävistäni työskentelevät pelisuunnittelun parissa, joten olimme itse asiassa keskustelleet aiemmin kilpa-autotyyppisistä gaming-tuoleista ja naureskelleet sille, miten ne kaikki näyttävät tietynlaisilta. Innostuin nähdessäni Herman Millerin gaming-tuolit. Ne ovat miellyttävämpi versio ’perinteisistä’ pelituoleista, joita näkyy Twitchissä.”

MISTÄ SAIT INSPIRAATIOSI TÄTÄ JULISTETTA VARTEN? 

”Loin nostalgisen, graafisen scifi-tunnelman, joka perustuu tämän hyvin klassisen huonekalubrändin haluun tehdä jotakin tulevaisuuteen suuntautuvaa. Halusin tuoda nostalgisen pelaamisen perspektiivin nykypäivän pelaamiseen.

Rakastan 80-luvun pelipakkauksia, joten tutkin niitä, VHS-videoiden kansia ja sen ajan japanilaisia julisteita. Kuvittelin pelaajan, joka haluaisi ehkä seinälleen jotakin, joka muistuttaa klassikkopeleistä ja historiallisesta scifi-kulttuurista, jonka parissa hän kasvoi.

Kuvituksessa on tietynlainen leijuva, värisevä, hehkuva tunnelma, joka kuvastaa tilaa, jossa pelaamisen aikana ollaan, sekä eksoskeleton, joka tukee ja kannattelee ja vie pelaajan tähän tilaan. Tuotteen teknisten tietojen sijaan huomioni kiinnittyi eteerisiin ja holografisiin elementteihin, jotka korostivat Embody-gaming-tuolin eksoskeletonin kaltaista selkänojaa. Tiimi piti tavastani työstää kirjasimia, joten kehitin erilaisia kirjasinmalleja julistetta varten.”

VIIMEINEN TASO

Luotuaan sarjan luonnoksia Dysonin retrofuturistinen lähestymistapa synnytti lopullisen julisteen, joka korostaa Embody-gaming-tuolin omaleimaista, eksoskeletonin kaltaista selkänojaa ja sen ”eteerisiä ja holografisia elementtejä”.

JULISTE KAUPAN PÄÄLLE

Tämä Molly Rose Dysonin eksklusiivinen juliste on saatavilla Embody-gaming-tuolin oston yhteydessä. Hanki omasi jo tänään.