Peli kaikille

Ammattitason striimaaja ja ääninäyttelijä Friskk on laaja-alainen – eikä vain melodisen lauluäänensä suhteen. Hän puhuu myös etnisestä tasa-arvosta, naurattaa striiminsä faneja vitseillä ja tempauksilla ja vapaa-aikanaan pitää itsestään huolta. Oikea renessanssipelaaja siis – miten hän onnistuu tekemään kaiken? Päätimme selvittää salaisuudet suoraan häneltä itseltään.
Kirjoittanut : Herman Miller Gaming Julkaistu: 27/08/2021

REILUA PELIÄ

”Aloitin striimauksen huvikseni parhaan ystäväni Jaken ja muiden kavereiden kanssa. Eräänä päivänä mietin itsekseni: ’Miksi teet tätä? Mikä tarkoitus minulla on striimauksen maailmassa?’ Muiden ihmisten elämään vaikuttaminen, oli kyseessä sitten hyväntekeväisyyskampanja tai arkinen vuorovaikutus yhteisön jäsenten kanssa, sai minut tuntemaan itseni merkitykselliseksi paljon enemmän kuin tarjoilijan tai kaupan kassan työ.

En epäröi pitää osallistamisen aihetta esillä niillä alustoilla, joilla luon sisältöä. Koska olen paitsi nainen, myös värillinen nainen, olen törmännyt aika moneen ikävään tyyppiin elämäni varrella.
Tiedän miten maailma makaa, joten pyrin aina levittämään tietoisuutta ajankohtaisista asioista, luomaan osallistavia verkkoympäristöjä ja muistuttamaan muita, että ystävällisyys ei maksa mitään. Arvokkain isoäitini minulle opettama oppi oli ystävällisyys, ja jaan sitä kaikille elämäni osa-alueille. Ystävällisyys muita kohtaan ja muiden kohtelu niin kuin itse haluaisit tulla kohdelluksi ilman odotusta vastapalveluksesta ovat parhaita opetuksia, joita kannan mukanani.”

PELAAJASTA SISÄLLÖNTUOTTAJAKSI

”Eräänä päivänä Xbox Live -chatissa tutuntuttu kysyi, olinko striimaaja. Hän sanoi että kuulostan striimaajalta, ja että minun kannattaisi tutustua striimaukseen ja Twitchiin. Tutkittuani asiaa tulin siihen tulokseen, että voisin hyvinkin kokeilla.

Tutustuin hyviin striimauskäytäntöihin ja hyödynsin niitä striimeissäni. Tutkin sosiaalista mediaa, verkostoitumista ja maneereja, ja jossain vaiheessa opiskelin jopa värioppia! Kun striimini alkoi kasvaa, otin lopputilin tarjoilijan ja kaupan kassan töistäni enkä katsonut taakseni.

Parasta sisällöntuottajan työssä on tilaisuus toteuttaa itseään ja löytää muita luovia tapoja kehittää taitojaan. En koskaan edes harkinnut ääninäyttelijän työtä ennen kuin aloitin striimauksen. Sain usein palautetta, että minulla on upea ääni, ja se sai minut tutkimaan ääninäyttelijän työtilaisuuksia. Ensin työskentelin äänikirjojen parissa, ja se oli aika hauskaa. Sitten eräs henkilö otti minuun yhteyttä striimini kautta ja tarjosi ääninäyttelijän työtä Hollow Knight -pelissä! Oli kyseessä sitten ääninäyttelijän tai juontajan rooli, pelialan tuotantopuolella haasteet ja ilmapiiri ovat varsin erilaisia. Olen oppinut arvostamaan pelialan eri rooleissa työskenteleviä ihmisiä aivan uudella tavalla.”

SKARPPINA HYVINVOINNIN AVULLA

”En aina ole ollut kovin hyvä pitämään itsestäni huolta, mutta parin viime vuoden aikana olen panostanut aikaa sen opetteluun. Voit aina aloittaa pienestä ja jatkaa siitä eteenpäin omalle mukavuustasollesi! Olen havainnut, että jos en pidä huolta itsestäni, se näkyy striimissäni. Jos en syö terveellisesti, nuku riittävästi ja urheile, energiatasoni ovat pielessä ja pääni toimii hitaasti.

Kun painan lähetyksen lopetuspainiketta, poistun tietoisesti tietokoneen äärestä ja teen asioita, jotka tuovat iloa elämääni. Minulla on kaksi komeaa koirapoikaa, Indy ja Tango, joiden kanssa vietän valtaosan ajastani. Ne tuovat minulle valtavasti iloa, ja minä haluan tehdä samoin niille – vien niitä puistoon, käymme pitkillä kävelyillä tai seikkailuretkillä rentoutumassa ja kokemassa uutta. Kun en ulkoile koirieni kanssa, toinen tapani rentoutua on puutarhanhoito. Hoidin lapsena puutarhaa yhdessä mummoni kanssa. Se on terapeuttisin tietämäni harrastus. Minulla on yli 30 huonekasvia. Älä kerro kenellekään.”

TUOTTEET TULOKSIIN ILMAN TUSKAA

”Tuotteet, joita käytän luodessani sisältöä ja työskennellessäni ovat huipputärkeitä, koska vietän niiden parissa paljon aikaa. En ymmärtänyt ergonomian tärkeyttä ennen kuin pääsin käyttämään Herman Miller -tuoliani. Käytin aiemmin pelituolia, joka puristi reisiäni sivuilta ja aiheutti jalka- ja selkäkipuja. Joskus en malttanut odottaa, että pääsen ryömimään peiton alle. Hankittuani Sayl-tuolin kivut ovat kadonneet... En tiennyt, että tuolilla voisi olla niin iso vaikutus hyvinvointiini! Olen myös lanteikas, joten arvostan sitä että Embody-tuoli on saatavilla suurikokoisille kehotyypeille sopivana. Tätä seikkaa ei aina huomioida huonekalujen valmistuksessa.

Toinen suosikkituotteeni on Ollin-näyttövarsi. Näyttöjen säätäminen on niin saumatonta ja helppoa. Arvostan sitä todella paljon! Olen käyttänyt monenlaisia näyttötelineitä, ja Ollin jyrää kaikki kilpailijat.”

Haastattelua on tiivistetty ja muokattu.

Friskk's Setup

Friskkin tuotteet

”En ymmärtänyt ergonomian tärkeyttä ennen kuin pääsin käyttämään Herman Miller -tuoliani. Käytin aiemmin pelituolia, joka puristi reisiäni sivuilta ja aiheutti jalka- ja selkäkipuja. Joskus en malttanut odottaa, että pääsen ryömimään peiton alle. Hankittuani tuolini kivut ovat kadonneet... En tiennyt, että tuolilla voisi olla niin iso vaikutus hyvinvointiini!”