Pelilääkärin viisi vinkkiä terveellisempään pelaamiseen

E-urheilulääkäri Lindsey Miglioren tavoite on vähentää pelaajien vammoja ja parantaa heidän tuloksiaan. Tässä viisi suositusta arkielämään, joiden avulla kohennat kognitiivista, psyykkistä ja fyysistä terveyttäsi.

1. Lämmittele ennen pelaamista

”Tavallisimmat pelaajien kipukohdat ovat kädet, ranteet ja selkä. Näiden alueiden venyttely ja vahvistaminen ovat avainasemassa terveyden ylläpidossa, vammojen välttämisessä ja liikeradan laajentamisessa.”

Headline Lorem Ipsum

2. NESTEYTYS

”Kanna täytettävää vesipulloa mukanasi kaikkialla. Varmista, että siinä on toimiva tiiviste! Hyvä nesteytys voi olla hankalaa, erityisesti jos pelaajan ruokavaliossa ei ole runsaasti kasviksia ja hedelmiä, jotka sisältävät paljon nestettä. Useimmille hyvä tavoite on kahdeksan lasia päivässä. Rauhallinen siemailu on huomattavasti parempi taktiikka kuin koko lasin tyhjentäminen kerralla! Hyvä peukalosääntö on lasi vettä ennen kofeiini- tai energiajuomaa ja toinen sen jälkeen.”

3. Päivittäinen liikunta

”Liikkumalla jopa vain 10 minuuttia päivässä saat valtavaa etua pelisuorituksiin, uneen ja muihin terveyden osa-alueisiin. Liikunta voi parantaa reaktioaikoja, lisätä tarkkaavaisuutta ja helpottaa uusien taitojen oppimista. Uusi tutkimus osoittaa, että kuuden minuutin kävely jokaista kahden tunnin pelisessiota kohden voi parantaa kognitiivisia kykyjä.

Kaikkein hyödyllisintä on aerobinen liikunta, joka nostaa sykettä. Reipas kävely ulkona, kyykkääminen tai nopeatempoinen jooga on huippuvalinta. Mikä tahansa liike kelpaa! Liike on lääke nivelille.”

4. Kiinnitä huomiota ryhtiin ja ergonomiaan

”Gaming-laitteiston ergonomia ja ryhdin korjaukset tauoilla ovat äärimmäisen tärkeitä. Ihanteellisessa asennossa vatsalihakset ovat aktivoituina, olkapäät takana ja kaula linjassa rintakehän kanssa. Vältä tyypillistä ”pelaaja-asentoa”, jossa olkapäät ovat lysyssä ja pää kurottautuu eteenpäin! Muista: paras asento on seuraava asento.

Ergonomisen laitteiston tärkein osa on hyvä sopivuus. Esimerkiksi jos kätesi ovat tavallista suuremmat tai pienemmät, valitse hiiri, jota voit käyttää mukavasti välttääksesi jänteiden ja lihasten liikarasituksen.”

Headline Lorem Ipsum

5. PIDÄ TAUKOJA

”Nouse ylös tuolista, lepuuta silmiäsi ja liiku otteluiden välillä. Vaihtelu istumisen ja seisomisen välillä on paras valinta sen sijaan, että vain istuisit tai vain seisoisit. Noudata silmiesi osalta 20-20-20-sääntöä. Aina 20 minuutin välein katso pistettä 20 jalan (6 metrin) päässä 20 sekunnin ajan.”

Headline Lorem Ipsum

SIJOITA ERGONOMIAAN

Löydä ihanteellinen asentosi oikeiden ergonomisten tuotteiden avulla, gaming-tuolista istuma-seisomapöytään ja lisätarvikkeisiin.

Annetut tiedot on tarkoitettu vain viitteeksi; niitä ei ole tarkoitettu korvaamaan hoitavan lääkärisi lääketieteellistä neuvontaa.