POSITIIVISUUS SIIVITTÄÄ ELECTRAN PELAAMISTA

Electra on sekä huippupelaaja että valmentaja. E-urheilujoukkue Complexityn ammattipelaajan striimit sisältävät ainutlaatuisen yhdistelmän tsemppausta ja jatkuvaa tekemisen meininkiä. Striimien ulkopuolella hän mentoroi ja neuvoo nuoria pelaajia sosiaalisessa mediassa. Juttelimme Electran kanssa siitä, miten hän onnistuu säilyttämään energiatasonsa ja motivaationsa, miten hän selvisi vakavasta vammautumisesta takaisin pelaamisen pariin ja miten hän käyttää näkyvyyttään pelimaailman toksisuuden kitkemiseen. 

Kirjoittanut : SOPHIA AHN Julkaistu: 21/05/2021

LÖYDÄ HEIMOSI

Halusin toimia yksin ilman organisaatiota rakentaessani striimiäni ja brändiäni. Päätin antaa peliorganisaatioon liittymisen odottaa, kunnes tunsin löytäneeni sen oikean.

Aloitin striimauksen vuonna 2014. Ensimmäiset neljä vuotta se oli harrastus, jonka avulla pystyin unohtamaan koulu- ja kaverimaailman draaman. Vuonna 2018 ponnistelin saadakseni 5 000 seuraajaa striimaamalla pääasiassa Call of Dutyä, ja pääsin vihdoin yhteistyöhön. Ryhdyin striimaamaan Fortniteä ja striimini lähti lentoon. Seuraavana vuonna Complexity otti minuun yhteyttä. Se poikkesi muista organisaatioista. Yksi seikka oli se, että se sijaitsi niin lähellä minua. Mahdollisuus vierailla päätoimistolla ja muiden organisaation jäsenten asuminen lähistöllä on ehdoton etu! Monet ystäväni ovat myös kertoneet kielteisistä kokemuksistaan eri organisaatioiden kanssa. Kukaan ei kuitenkaan koskaan maininnut mitään kielteistä Complexitystä. Kun vierailin paikan päällä, kaikki olivat ystävällisiä ja innoissaan tavatessaan minut. Se sai minut tuntemaan oloni tärkeäksi ja että minusta välitetään. Tunne on jatkunut liittymisestäni lähtien.

Onneksi en hosunut joukkueeseen liittymisen kanssa. Complexityä kannatti odottaa!

AUTA SEURAAVAA PELAAJIEN SUKUPOLVEA

Minulla on paljon neuvoja annettavana peli- ja striimausyhteisön jäsenille, mutta aivan erityisesti naisille. Pyrin pelaamaan naispuolisten sisällöntuottajien kanssa ja olen tavannut monia mahtavia naisia tätä kautta! Olen myös osallistunut muutamiin Women of the eRena -turnauksiin ja muihin vain naisille tarkoitettuihin kilpailuihin. Onneksi minulla on paljon naiskavereita, joiden kanssa voin pelata. Kannustamme toinen toistamme luomaan hyvää sisältöä ja tuemme toisiamme tarpeen tullen. Toivottavasti koittaa päivä, jolloin koemme olevamme tasa-arvoisempia miesten kanssa pelialalla.

Tärkein neuvoni on, ettei koskaan saa antaa muiden mitätöidä omia onnistumisia sukupuolen vuoksi. Jos menestyt striimaajana, menestys on sisältösi kehittämiselle omistamasi ajan ja työn ansiota!

Keskity aina positiiviseen. 20 positiivista kommenttia kohden tulee aina yksi negatiivinen. Negatiivinen kommentti erottuu aina enemmän ja voi tehdä pahinta tuhoa, ellet päätä keskittyä positiivisiin kommentteihin.

KEHITÄ KEHON JA MIELEN VOIMAA

Kehoni huoltaminen on minulle huipputärkeää. Aiemmin olin todella laiska enkä urheillut tai syönyt terveellisesti. Aloin ottaa asian vakavasti vasta jouduttuani lumilautailuonnettomuuteen joulukuussa 2019.

Sain useita aivotärähdyksiä, jotka aiheuttivat muistiongelmia. Pelaan muistipelejä ja muita mieltä stimuloivia pelejä vahvistaakseni aivojeni toimintaa. Hoidan fyysistä kuntoani pelaamalla jalkapalloa torstaisin ja pyrin treenaamaan useita kertoja viikossa.

”Toivon että kaikki muistaisivat, että olemme samanlaisia. Kaikki kohtaavat elämässään vastoinkäymisiä, joten kohdellaan toinen toisiamme yhdessä paremmin!”

— Electra

SULJE KONE JA HOIVAA ITSEÄSI

Pidän itseäni seurallisena introverttinä. Voin halutessani olla seurallinen, äänekäs ja itsevarma, mutta saan energiaa yksin viettämästäni ajasta. Aiemmin pelaaminen oli omaa aikaani, jolloin tein jotakin pelkästään itseäni varten.

Striimaus on kuitenkin erilaista. Käytännössä puhun keskeytyksettä kahdeksan tunnin ajan ja minun on oltava koko ajan viihdyttävä, mikä voi olla todella kuluttavaa. Työhöni kuuluu myös palavereja, Complexityn videokuvauksia, sosiaalisen median julkaisuja, videoiden tuottamista ja uusien striimi-ideoiden taustatutkimusta. Työmäärä voi tuntua ylivoimaiselta!

Luon tilanteeseen tasapainoa urheilemalla, syömällä terveellisesti, viettämällä aikaa perheeni ja ystävieni kanssa ja varmistamalla, että järjestän omaa aikaa jolloin en ajattele työasioita. Työn ja rentoutumisen tasapainottelu voi olla vaikeaa, mutta olen mielestäni onnistunut siinä.

VOIMAA TERVEYTTÄ EDISTÄVISTÄ LAITTEISTA

Ajattelen nyt laitetarpeistani eri tavalla, koska kyseessä on kokopäivätyöni. Pöytäni, tuolini ja jopa striimini tausta ovat erittäin tärkeitä. Pyrin lisäämään laitteistooni korkealaatuisia tuotteita, jotka ovat mukavia, tyylikkäitä ja miellyttäviä!

Herman Miller -gaming-tuolillani on ollut valtava vaikutus. Käytin aiemmin tuoleja, jotka eivät tukeneet selkääni, mutta selkäkipuni on mennyttä vaihdettuani Herman Milleriin! Käytössäni on myös kaksi tietokonetta ja näyttöteline, joka auttaa pitämään pöydän järjestyksessä.

ELECTRAN
TUOTEVALINNAT

Kotiuta Aeron-gaming-tuoli, joka tarjoaa ergonomista tukea, äärimmäisen räätälöityjä säätöjä ja viilentävää ilmavirtausta alan kärkeä edustavassa tuolissa.