Anatomical Loop™ antaa voimaa

Tiesitkö, että istuessasi kehosi muuttaa asentoaan keskimäärin 53 kertaa tunnissa? Kutsumme näitä ”mikroliikkeiksi”. Ne ovat osa kehon luonnollista reaktiota, jonka avulla se vähentää itseensä kohdistuvaa painetta istuessasi. Herman Millerin innovaatioasiantuntija tri Brock Walkerin avulla keksimme keinon uudelleenjakaa kehon luonnollisesti vaihtelevan istuma-asennon käyttämä lihasvoima puhtaiksi ihmishevosvoimiksi. Se onnistuu kuitenkin vain, kun kehosi istuu ”voima-asennossa”, joka auttaa pelaajia keskittymään paremmin, vähentää väsymystä ja antaa kilpailuetua. Olemme antaneet sille nimen Anatomical Loop™. Kun otat sen käyttöön, pelisi saa virtaa näkymättömästä mukavuudesta, ja se auttaa myös ehkäisemään istumiseen liittyviä vammoja kuten välilevytyriä.
Kirjoittanut : JORDAN HRUSKA Julkaistu: 25/06/2021

LUO LIIKETTÄ, PELAA PAREMMIN

Tri Brock Walker on auttanut kehittämään ergonomista istuinteknologiaa voitokkaille Indy 500 -kuskeille, NASAlle sekä omille Herman Miller -tuotteillemme. Hän kuvailee kehon liikkeitä virkistävän yksinkertaisesti: kyse on toisiinsa liitetyistä vivuista ja taljoista. Kaikkea liikettä ohjaa täydellisesti synkronoidut viestit kehon osien välillä. Tämä tapahtumaketju on vauhdissa myös istuessasi, ja kehosi säätää asentoaan ja tekee pientä liikettä, jota et ehkä huomaa keskittyessäsi pelaamiseen. Kun kaikki lihakset ja yhteydet ovat aktiivisina, voit uudelleenjakaa energiaa päästä varpaisiin Anatomical Loop™ -tekniikalla. Oman henkilökohtaisen ”Loopin” avulla kehosi voi reagoida ja toimia tehokkaalla ja terveellisellä tasolla, jolloin taitosi pääsevät esiin pelatessasi. Irrallaan ja erikseen toimiessaan ne ovat heikompia.

Gaming-tuolit, joita ei ole rakennettu tukemaan ergonomista asentoa, katkaisevat ylä- ja alavartalon muodostaman yhteyden. Retkottaessasi tällaisessa tuolissa Anatomical Loop™ -yhteys katkeaa lantion kohdalla ja tavallaan ”ajaa alas” liike-energiasi ja suorituskykysi. Energiantason nostaminen varpaista aivoihin asti edellyttää istumista S:n muotoisessa asennossa, jalat kiinni lattiassa ja pää suunnattuna eteenpäin.

”Pyrimme ennen muuta suunnittelemaan tavan parantaa ihmisten suorituskykyä, ja lisätä pelaajien voimaa, kestävyyttä ja reaktioaikaa. Haluamme onnistua tässä luomatta esteitä. Se on valtavan tärkeää. Useimmat nykyiset ratkaisut asettavat esteitä kehon normaalille toiminnalle”, sanoo tri Brock Walker.
Ergonomiset gaming-laitteet tukevat ja aktivoivat ryhtiä, auttavat sinua hyödyntämään Loopia ja suojaavat kehoa pitkän aikavälin terveysvaikutuksilta kuten ”pelaajan niskalta” tai välilevytyrältä, joka on riski, jos tiedostamattasi kurotat kaulaasi suuntaan tai toiseen tai nojaudut eteenpäin pitkiä aikoja katsoaksesi näyttöä pelin aikana ilman selkärangan tukea.

”Ihmiskehon ympäristön voi aina suunnitella uudelleen, mutta ihmiskehon uudelleensuunnittelu ei onnistu.”

– Innovaatioasiantuntija tri Brock Walker

VOIMA-ASENTO: LUO YHTEYS KEHOOSI JA OTA LOOP KÄYTTÖÖN

Ergonominen gaming-laitteisto edistää kehosi istumista ”voima-asennossa”, jolloin kehosi voi ottaa ja uudelleenjakaa energiaa Anatomical Loop™ -tekniikalla. Tavoite: reagoi tehokkaasti, nopeasti ja mahdollisimman voimakkaasti. Tasapaino on tärkeintä!

Voit ajatella voima-asentoa myös näin: kuvittele, miten kehosi reagoisi, jos kotiisi murtautuisi tunkeilija. Tai vaikkapa miten kehosi tyypillisesti reagoi, kun olet hieman peloissasi. Todennäköisesti jotenkin näin: vartalo ylöspäin suuntautuneena ja valmiustilassa, käsivarret ylhäällä valmiina reagoimaan, lihakset jännittyneinä valmiudessa, pää eteenpäin suuntautuneena ja tarkkaavaisena. Kyse on pohjimmiltaan kehosi taistele, pakene tai kangistu -reaktiosta.

”Näemme tässä kehon sisäsyntyisen älykkyyden, joka ottaa käyttöön taistele, pakene tai kangistu -mekanismin. Asia on ilmiselvä. Kehonhallinta on tuolloin suurimmillaan. Kehonhallinta johtaa suoraan tehtävänhallintaan”, sanoo tri Brock Walker.

Vaikka Anatomical Loop™ on uusi käsite, asennon vaikutus suorituskykyyn ei sitä ole. Siksi perinteiset urheilijat jopa lukiotasolla opiskelevat kineettistä ketjuteoriaa ja koko kehon suorituskykyä kehittääkseen tasapainoa ja kehonhallintaa. Tämä tieto on hyödyllistä myös pelaajille. Pelaajana tarvitset koko kehon myötävaikutusta voidaksesi reagoida pelitilanteisiin.

NÄIN ANATOMICAL LOOP AKTIVOIDAAN

Kun edistät kehosi istumista voima-asennossa, vapautat Anatomical Loop™ -tekniikan voimat. Kun kehosi vaihtelee asentoa luonnollisten mikroliikkeiden myötä, se ei kohtaa vastusta. Energia imeytyy, tasapainottuu ja uudelleenjakautuu optimaalisimmalla tavalla. Jokainen osa ja yhteys vaikuttaa ja reagoi kaikkiin muihin, olipa keho sitten liikkeessä tai paikallaan.

Herman Millerin gaming-tuolit, gaming-pöydät ja näyttövarret auttavat asemoimaan kehosi siten, että asetut Loop-asentoon ja edistät terveellistä pelaamista. Näin se käy:

1. VAIHE: VAKAUTA RISTILUUN JA LANTION ALUE. ANNA KEHON ALUSTALLE VOIMAA

Ristiluu ei ehkä ole sinulle tuttu, mutta se on selkärankasi perusta ja kiinni lantiossasi. Se toimii kehosi painopisteenä, joka yhdistää kehon ylä- ja alaosat, aivan kuin talon kivijalka. Kun vaihdat seisoma-asennosta istuma-asentoon, lantio kiertyy taaksepäin. Koska lantio on kiinni ristiluussa ja ristiluu on selkärankasi alin osa, lantion kiertoliike vaikuttaa selkärankasi muotoon (muistathan vipu- ja taljavertauksen?). Ristiluun tuki varmistaa, että kehon voimakkain istuma-asento (rinta eteen, olkapäät taakse, selkäranka luonnollisessa S-muodossa) on helppo säilyttää pelaamisen ajan samalla, kun kanavoit kehon energiaa ilman ylimääräistä rasitusta. Herman Millerin selkätukiteknologia PostureFit kiertää lantiota hieman eteenpäin, jolloin selkärangan alaosa vakautuu ja säilyttää luonnollisen muotonsa.

2. VAIHE: LÖYDÄ JALANSIJA

Kun ristiluun tuki on kohdallaan, olet vakaa ja vapaa liikuttamaan jalkateriäsi ja jalkojasi tukeaksesi kehoasi sen liikkeissä pelin aikana. Yhtä oikeaa jalkaterien asentoa ei ole, mutta kun ristiluusi on aktivoituna, voit liikuttaa niitä pelaamistapasi mukaan: jalat tasaisena lattiassa tai varpaillasi seuraavaa liikettä ennakoiden.

3. VAIHE: KÄSIVARSIEN LINJA

Nyt kun ristiluu huolehtii alavartalosi vakaudesta ja jalkateräsi ovat tasapainossa lattialla, ylävartalosi suuntautuu ylöspäin valmiina koitoksiin! Kun ylävartalo on linjassa ja alavartalo säilyttää vakauden, voit lepuuttaa kyynärpäitäsi pöydällä, käyttää hiirtä ja ohjaimia ja liikkua ja reagoida pelissä parhaalla mahdollisella tavalla. Korkeudensäädöllä varustettu Motia-gaming-pöytää säädetään painiketta painamalla, joten seisoma- tai istumakorkeudesta riippumatta kehosi pysyy linjassa ja Loop säilyy.

4. VAIHE: KATSE ETEENPÄIN

Vakautettuasi jalkateräsi, alavartalosi ja ylävartalosi voit paremmin tasapainottaa raajasi – ja 3,5–5,5 kg painavan kallosi! Riippumatta käytössäsi olevien näyttöjen lukumäärästä Loopin aktivoinnin myötä voit kääntää kaulaasi ja päätäsi ja reagoida peliisi mukavasti ja ergonomisesti. Ollin-näyttövarren avulla voit siirtää näyttösi vapaasti sinne missä katseesi on – eikä päinvastoin. Säätämällä näyttövartta aina asentoa vaihtaessasi voit säilyttää tarkan fokuksen häiritsemättä Loopia.